Ensimmäinen hoitokierto eli miten tähän on tultu

Tämä on ensimmäinen kierto klomifeenin kanssa ja loppukiertoa eletään. Klomifeeni itsessään oli positiivinen yllätys, sivuvaikutukset olivat aivan minimaaliset ja vaikutus hyvä. Aiemmat kokemukset muista kuin omista hormoneista ovat olleet lähinnä karmivia, joten olin varautunut kaikenlaiseen. Toki on niin, kuten lääkäri selitti, että hoidolla on tarkoitus saada aikaan vaihdevuosien kaltainen tila, eikä se ole sama asia kuin kokeilemani ehkäisypillerit. Hyvä näin. Seuraavan lääkekuurin onkin määrä alkaa jouluaattona. Tip tap. Ellei sitten…

Olen hoitoja kohtaan kyyninen ja skeptinen. Olisi niin paljon helpompi suhtautua hoitoihin, jos olisi selvästi jotain vikaa osoitettavissa. Näennäisesti normaalit tutkimustulokset sekä minun että miehen osalta olivat aluksi helpotus, mutta helpotuksen tunne vaihtui pian tuttuun pettymyksen tunteeseen, sillä saman rallin oli määrä jatkua. Meille ehdotettiin kotikonstien jatkamista puoli vuotta ja viriteltiin toiveita, että HSSG:n jälkeen raskaaksi tulemisen mahdollisuudet olisivat paremmat. Miehen tuloksia on suorastaan hehkutettu. Kiertoja, joissa olisi ollut mahdollisuus tulla raskaaksi, on ollut laskelmieni mukaan kuitenkin jo 20. Läheskään koko tätä aikaa ei ole kalenteria katsottu. Vasta puolivälissä matkaa kuviohin tulivat mukaan LH-huippujen testaamiset, joiden tulokset näyttivät yllättävän myöhäisen ovulaation verrattuna kierron pituuteen ja laskelmiini, kuitenkaan ei niin myöhäistä, ettäkö luteaalivaihe jäisi liian lyhyeksi. Testaus luomukierrossa on turhauttavaa puuhaa, eikä ole toistaiseksi palkinnut. Koko tällä matkalla en ole nähnyt plussan plussaa, ainoat kaksi viivaa ovat näkyneet ovulaatiotesteissä. Eli keho yrittää ovuloida.

Lääkärit ovat toiveikkaita meidän suhteen. Minä en. Minulla on aina ollut aavistus, että joudumme tälle tielle elämässä. Ehkä se johtuu pessimistisestä huolestuneisuudesta, johon olen hyvin taipuvainen sortumaan. Diagnoosimme on perseestä. Selittämätön ei selitä mitään ja selittämättömyys on diagnoosin antamisen olemusta vastaan, nimenomaan diagnoosin autuus on siinä, että tilanne jäsentyy. Viime aikoina ajatukseni ovat alkaneet kallistua siihen suuntaan, että vikaa ei vaan ole vielä osattu osoittaa. Meidän iässä kahden suurinpiirtein terveen ihmisen pitäisi olla saanut jo jotain aikaiseksi. Tämä ajatus saa minut liikkeelle, koska ei näissä oloissa jaksa pitkään olla enää. Olen aina halunnut lapsia. Adoptio ei ole mahdoton visio, mutta ennen kuin sitä voi ajatella, on minun saatava joko selitys tilanteellemme tai … oma lapsi.

Mainokset

2 kommenttia on “Ensimmäinen hoitokierto eli miten tähän on tultu”

  1. jadekivi sanoo:

    Selittämättömyys tosiaan alkaa omastakin mielestä tuntua jonkinlaiselta kiroukselta. Tiedän, että lääketiede ja tekniikka ei ole vielä niin kehittynyttä, että kaikki mahdollisia ongelmia ylipäänsä voisi saada selville, mutta tuntuu se jotenkin typerältä, että aina hoetaan olosuhteiden olevan täydelliset ja tsempataan että onnistuminen voi olla ihan nurkan takana. Mä olen jo niin kyllästynyt odottamaan, kun lääkärimmekin mukaan olisi jo pitänyt onnistua aikapäiviä sitten, ja olemme kaikki ihan suu pyöreänä, että missä oikein mättää. Olisi helpompaa suhtautua tähän odotukseen, jos olisi edes joku selkeä syy.

    • Marvine sanoo:

      Niinpä. Minulle käy joskus niin, että selittämättömyydessämme syyllistän itseäni kaikesta mahdollisesta, mikä voisi heikentää hedelmällisyyttä. Ruokavalio, lääkkeet, liikunta, kahvi, tee, alkoholi, stressi, työ, laiskottelu, alitajuiset ajatukset projektia vastaan, väärät ehkäisymenetelmät aiemmin, aiempaa nuivempi suhtautuminen uskonnollisuuteen… You name it. Mistään noista ei ole oikeasti mitään huolenaihetta tietenkään.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s