Uni

Viikonloppuna näin unta, jossa etäinen opiskelukaveri tenttasi minulta, olenko raskaana. Unessa sain suorastaan primitiivireaktion ja avauduin raivokkaasti kysyjälle, tietäen samalla kuitenkin olevani raskaana. Huusin kysyjälle, että paino on noussut ja painotin, että mistä hän voi ikinä tietää, voinko ylipäänsäkään saada lapsia ja miten törkeää hänen käytös on. Mielenkiintoinen uni. Miksi juuri nyt?

Piinailen. Jännittää vietävästi, miten raskaus pysyy mukana. Käytän vaaleita alushousuja siltä varalta, että huomaisin sitten heti, jos on jotain vuotoa. Samalla olen kiitollinen. Olen kiitollinen joka aamusta, jona herään uuteen päivään edelleen raskaana. Kävin juttelemassa klinikalla lääkkeistä, joita olen käyttänyt ja samalla tehtiin ultra, vaikka kätilö oli aikaa varatessa painottanut, ettei sitä sitten vielä tehdä. Näkyi tosi paksu kohdun limakalvo, erilainen kuin ikinä ennen, alkiota ei vielä näkynyt, eikä varmaan kuuluisikaan. Varhaisraskauden ultra on sitten viikon 7 tienoilla. Tänään on rv 5+0.

Olen heittäytynyt tosi taikauskoiseksi. Toisinaan annan kyllä itselleni luvan haaveilla ja katsella vauvanvaatteita ja tavaroita netistä, suunnitella alkiolle koulutuspolkua ja muuta yhtä ajankohtaista. Pelkään tällaisen tuovan jotain huonoa onnea tai pahaa karmaa tai mitä niitä nyt onkaan. Yleensä yritän olla niin kuin mitään ei vielä olisikaan, seuraan lapsettomuusaiheisia blogeja ja ajattelen kaikkia mahdollisia katastrofiskenarioita, joiden takia on pidettävä vielä pää kylmänä. Miten ihmiset pysyvät tyynenä alkuraskaudessa, en tajua! Aivan sietämättömän jännittäviä aikoja. Aloinkin lukea kirjaa saadakseni muutakin ajateltavaa ennen nukkumaanmenoa. Valitsin hömpähtävältä osastolta Kate Jacobsin romaanin Lankakaupan tyttö. Sainko muuta ajateltavaa? No en, eikös vaan kirjassa kuvata sivujuonena yhden lapsettomuusta kärsivän pariskunnan taivalta vanhemmiksi. Omaa jännitystä ei yhtään helpota, että kirjan pariskunnalla on ollut keskenmenoja paljon. Tätä kaipasinkin.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s