”Täytyy ajella sääret siltä varalta, että joudun sairaalaan”

Selkeä hetki illalla ennen nukkumaan menoa kolme yötä sitten. Että näillä säärillä ei voi mennä gynekologille ja tai leikkauspöydälle. Että on pakko ajella sääret, siltä varalta että joudun sairaalaan. On se hyvä, että olin sillä lailla varautunut. Ajatus tuli selkäytimestä, vaikka tietoisesti muistavana en ole sairaalaan ikinä ennen joutunutkaan. Muuten sairaalat ovat kyllä tuttuja.

Tuntuu, että ajaudumme syvemmälle tässä lapsetomuuden suossa. Viime yön unessa luisuin laivan kannelta hiilidioksidijääpalamereen (häh???), ja jatkoin luisumista jääpalojen seassa alamäkeen toisen laivan alle, joka alkoi kallistua päälleni harmaiden jääpalakuutioiden siirtyessä. Pääsin täpärästi alta pois. Ehkä se kuvaa tuntojani. Onnistumisen ilosta menetyksen tuskaan ja toisaalta helpotukseen siitä, että saatan selvitä säikähdyksellä tästä mahdollisesti henkeä uhkaavasta tilasta.

Emme ole kovinkaan monelle ihmiselle jakaneet tähänastista lapsettomuustaivaltamme, koska tähän saakka on näyttänyt kaikki niin ”normaalilta” vielä. Mutta sairaalaan joutumista saatika sen syytä ei voi pimittää perheeltä. Uskoisin, että he suurimmaksi osaksi ymmärtävät tilanteen. Ja toivon tosiaan niin, sillä en ole ollenkaan vielä valmis käymään läpi vanhempieni tai miehen suvun kanssa lapsenlapsettomuuskriisiä. Omilla vanhemmilla isovanhemmuus ei onneksi ole yhden kortin varassa. Miehen puolella tilanne on vähän karumpi, mutta toisaalta anoppivainaa koki kolme tällaista tilannetta, siis kolme kohdunulkoista raskautta. Kolme!!! Luulisi, että ymmärrystä löytyisi siltäkin suunnalta. Osastonlääkärin mielestä ei mitään erikoista perinnöllistä alkioiden käyttäytymiseen liittyvää ongelmaa tiedetä, mutta kaikkeahan sitä tässä tulee miettineeksi.

Olen muutenkin miettinyt sukuamme. Siellä on useampikin lapseton pariskunta, mummolla lapsia ei ole montakaan, mikä lienee poikkeavaa siihen maailman aikaan. Toisaalta hän oli myös uranainen, en ole kuitenkaan ihan varma, oliko ehkäisypilleriä vielä keksitty hänen hedelmällisimpään aikaan. Äidilläni oli aivan yllättäen selvinnyt paha endometrioosi, jonka takia tehtiin leikkaus, joka muistutti radikaalia syöpäleikkausta. Ei tässä olla mitenkään helposti sikiävästä suvusta kumpikaan, siltä minusta näyttää.

Haluan lisää selvyyttä asiaan. En oikein usko, että minun kalusto toimii normaalisti.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s