Parasta ennen

En voinut uskoa silmiäni, kun löysin kaapistani vanhentuneita ovulaatiotestejä. Parasta ennen -aika meni umpeen jo viime vuonna! Kauanpa on tallattu näitä polkuja, kun apuvälineistökin vanhentuu. Foolihappovalmiste meni myös vanhaksi tässä kuussa. En voi muistaa, milloin ostin ne, mutta selvästikin on usein unohtunut vitamiinien popsiminen. Välillä tuntui niin turhalta niiden syöminen, kun mitään ei tapahtunut. Meneeköhän foolihappo oikeasti vanhaksi vai voikohan niitä syödä vielä? Olen välillä syönyt monivitamiinivalmistetta pelkän folaatin sijasta ja sillä saralla on mennyt vähän paremmin, koska kohta on aika ostaa uusi purkki. Vitamiiniostoksille meno tuntuu vaikealta, koska pitää ostaa purkki, jonka etiketissä on isovatsainen nainen alleviivaamassa sitä, että minun vatsan laajentuminen johtuu ihan muista asioista kuin hänellä. Vaikka ainakin tässä yhdessä vitamiinipurkissa lukee, että se on tarkoitettu myös raskautta suunnitteleville naisille, on apteekissa asioiminen näissä merkeissä minusta aina yhtä masentavaa. Olisi kiva välttää kassaneidin iloiset hymyt ja tietävät katseet. Mielikuvaharjoittelen seuraavaa apteekkivisiittiä varten tuijotusta, jolla viestin kassalle, että vielä ei ole onnittelun aika.

Mainokset

4 kommenttia on “Parasta ennen”

 1. Illusia sanoo:

  Mullakin on aina samanlainen olo vitamiineja ostaessani. ”Nyt tuo luulee, että olen raskaana. Hitto, jos se sanoo jotain. Varmasti tokaisen jotain tympeää takaisin. Mahdollisimman tympeä ilme vain naamalle.”

  Pieni juttu kaiken keskellä, mutta ärsyttää kovasti!

 2. miraana sanoo:

  Aina voi asioida nettiapteekeissa (joissa hintakin usein halvempi!), niin ei tarvitse kohdata myyjiä katseineen. 🙂 Apteekkituotteet.fi esimerkiksi hyvin nopeasti toimittava kauppa, josta olen joitakin kertoja jtn tilaillut, vaikka enemmän ulkomailta tilailenkin ravintolisiä.

 3. jadekivi sanoo:

  Mä en kehtaa enää ostaa vitamiineja tai testejä lähiapteekista, ja tilaan ne nykyään aina netistä *punastus*. Ovulaatiotestien kanssa tosin teen poikkeuksen ja haen Citymarketista, koska ovat osoittautuneet hinta-laatusuhteeltaan loistaviksi.

  Uskoisin, että foolihappoa voi kyllä syödä vanhentumispäivän jälkeenkin, mutta tehoa ei välttämättä ole enää jäljellä samoin kuin tuoreissa napeissa.

 4. Marvine sanoo:

  Ovulaatiotestejä on minustakin helppo edelleen ostaa. Joskus olen tehnyt sellaisen strategisen ratkaisun, että ostan samalla kertaa raskaustestin. Eipä tarvitse kenenkään kassalla luulla, että raskaana olisin. Tosi ovelaa. Raskaustoiveasioissa asioin vain kaupungin tietyissä apteekeissa, koska toisissa on liian suuri riski törmätä tuttuihin tiskin toisella puolella. Tästä on seurannut joskus vähän hankalia asiointireittejä, kun on miettinyt, missä apteekissa minkäkin asian hoitaa… No, onneksi en ole ainoa, joka pohtii näitä asioita!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s