Toiset eivät kykene vanhemmiksi, toiset eivät kykene lisääntymään

Erite- ja kiukkuvaroitus.

Tökkii pahasti. Eilinen oli todella hankala päivä. Olin illan ahdistunut työasioista ja päässä vilisi kaikki päivän tapahtumat ja märehdin ja vatvoin niitä mielessäni tunteja. Kärsivällinen äitini kuunteli ahdistunutta vuodatustani puhelimessa useaan otteeseen. Koitti nukkumaanmenoaika ja dilemma. Yhtään ei tehnyt mieli seksiä, se tuntui ihan ylivoimaiselta. Ajatukset olivat aivan muissa asioissa, siis työasioissa, jotka liippasivat ikävällä tavalla ihmisen lisääntymistä (siksi otsikko). Mutta kuinka sietämätöntä on se, että kun hoidettavana ollut työasia on sekoittanut yksityiselämääni viikon ajan monella tapaa, että se vielä sitten pilaisi tämän kierron. Tämä on kuitenkin lääkkeellinen hoitokierto ja se, että töissä tapahtunut yksityisyyden loukkaus ulottuisi välillisesti vielä tällekin alueelle, tuntui aivan tolkuttomalta vääryydeltä. On liikaa paineita. Ja muutenkin melko vähäiset seksihalut ovat tiessään.

Tunsin jotenkin olevani umpikujassa ristikkäisten halujeni kanssa eilen. Mies arveli, että edellisen päivän sessio olisi varmaan riittävä. Minun oli vaikea jättäytyä sen varaan. En käsitä, miten mieheni pystyi petipuuhiin kaikesta huolimatta, senkin jälkeen kun valitin, etten pysty seksiin, mutta haluan lapsen, eikä työasiat saa tätä nyt pilata. Tosi kiihottavaa. Minusta alkaa tuntua, etten itse pysty näihin hoitoihin enää kovin monta kertaa ”koti-inseminaatiolla”. Sellaiseksi tämä on mennyt ja sellaiseksi tätä alunperin klinikalla nimitettiin. Ei seksiksi eikä rakasteluksi, vaan koti-inseminaatioksi.

On myös taas sellainen kohta, että jos ei nyt tärppää, on pakko alkaa miettiä seuraavaa siirtoa työelämässä. Eilen kyllä mietin, että voisi sitä helpompaa työtä elämässään tehdä. Alaltani en keksi valitettavasti yhtään sellaista työpaikkaa, josta olisi helppo järjestää hoidoissa käyminen. Luulisin, että nykyisestä työstäni se on siitä helpoimmasta päästä, ja ei se yksinkertaista nytkään ole. Olisi niin kätevää, jos lapsen voisi tehdä makuuhuoneen hämärässä miellyttävästi, yksityisesti ja vaivihkaa, niin kuin moni muu. Mutta kun ei. Pitää livahtaa strategisina päivinä kuulemaan toimintaohjeita klinikalle kesken työpäivän ja soitella autosta tai vessasta klinikalle puheluita päivinä, joita ei voi ennakoida kovin tarkasti. Ja harrastaa koti-inseminaatioita sen mukaan, mitä kemiallisia yhdisteitä virtsassa on. Eilen kaiken elämässäni olevan glamourin lisäksi tietenkin sohlasin ovulaatiotestien kanssa niin, että pissaa oli pitkin housuja. Elämäni tähtihetki.

Ja nyt kun pääsin vauhtiin, niin jatkan vielä. Lapsiperheellinen kaveri, jonka jo aiemmin piti tulla kyläilemään, ilmoitti olevansa parin viikon päästä tulossa perheineen, mielellään tiettynä viikonloppuaamuna ennen puolta päivää, jotta lapsi voi nukkua päiväunensa sopivaan aikaan, seuraavana päivänä siitä, kun palaamme (elämämme ensimmäiseltä) risteilyltä keskiyöllä. Toinen vaihtoehto oli sitä seuraava aamu ennen puolta päivää! Aamu-uninen lapseton lurjus oli vähällä kyllä pistää koko vierailun puihin. Minun viikonloppuaamuja ei sotketa! Kyseinen viikonloppu on kriittinen muutenkin, joko vuodan tai testaan ja piinailen kierron viimeisiä päiviä silloin. Tervetuloa meille, ihan milloin vain teidän lapsille sopii.  Tietysti voisi vetää rajan tässä, mutta kilometrejä välillämme on niin paljon, että kai minä sitten vääntäydyn sängystä.

 Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s