Jos ne kuolee kaikki?

Ällö-luget on aloitettu tänään. Siirto on tavoitteena tehdä viiden päivän kuluttua. Viiden !!! Olen elellyt niin kuin ei mitään hoitoa menossa olisikaan. Viikon päästä ehkä olen alkion elatusalustana. Onko nyt se hetki, että pitää ottaa kaikki tästä kaksinelosta irti kun vielä voi? Viikonloppu näyttää ainakin lupaavalta ravintolasuunnitelmineen.

Uskon enemmän siihen, että pääsemme siirtoon, kuin siihen, että kaikki menee pieleen. Luulen tulleeni kuitenkin pessimismistäni kuuluisaksi klinikalla: siihen malliin hoitajat hymyilivät, kun puhuttiin tilanteista, jolloin siirtosuunnitelmat saattaisivat muuttua. Kysyin soittavatko he siis siinä tapauksessa, jos kaikki alkiot kuolevat? Minusta tuntui, että he pidättelivät naurua.

Missä vaiheessa ihmisestä tulee ihminen? Silloinko, kun alkiota aletaan sanoa sikiöksi? Silloinko kun sydän alkaa lyödä? Vai ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, kun kaikki elimet on valmiina ja alkavat kasvaa lähinnä kokoa? Heti hedelmöityksessäkö? Jos jälkimmäisin olisi totta, saako lapsi jotain outoja varhaisia traumoja ajastaan pakastettuna? Että aina ulos kovalla pakkasella mennessä tulisi jotain selittämättömiä takaumia? Tällaisia asioita mietin. Pakasteessa on varmaan kovin yksinäistä. Minun tekisi mieli lanseerata jokin pakkasukkojen juhla, ehkä leivon ensi viikolla mahdollisen siirron jälkeen kakun.

Sitten vielä Kiitos Maija Dahlialle tunnustuksesta ja rohkaisevista sanoista.

tunnustuskuva

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.
2. Valitse 5 ihanaa blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset joille jätit tunnustuksen antavat sen eteenpäin.

Haluan puolestani välittää tunnustuksen Yhden viivan naiselle, Baby Plannerille, Esperanzalle Jonain päivänä -blogista, Toiveikkaalle Meille Vauva -blogista sekä Tuuballe Wanted: Ma(ha-a)sukki -blogista. Osan taivalta olen hiljaa seurannut pidemmän aikaa, osa on minulle melko uusia tuttavuuksia. Kaikkien kanssa kuitenkin koen olevani samassa liemessä.


One Comment on “Jos ne kuolee kaikki?”

  1. riisis sanoo:

    Ihania nuo pakkaspohdinnat! Itsellänikin on vaikka mitä outoja ajatuksia tulevan IVF:n suhteen. Liikaa käsittämätöntä teknologiaa, luonnonvastaisuuksia ja laboratoriohommia, että riittäisi käsityskyky koko hommaan. Mieli kehittää helpommin omaksuttavia vaihtoehtoisia selityksiä. Oon itse tosi kylmänherkkä, ehkä jälkeläisestä tulee hieman karaistuneempi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s