Äitiysvaateturhauma

Ei ole niin, että tarvitsisin tässä vaiheessa vielä runsaasti äitiysvaatteita. Olen joutunut viime viikolla kumminkin poistamaan käytöstä jo useat housut. Lähtötilanne on kyllä se, että minulla on aika paljon vaatteita. Toistaiseksi pystynkin käyttämään monia entisiä housujani edelleen (kahdet joustavat farkut, kahdet mustat housut ja useita rentoja housuja). Työkelpoisia housuistani ovat kolmet. Olen kumminkin alkanut orientoitua äitiysvaatteisiin hiljalleen. Jostain syystä minulla oli ennakkokäsitys, että äitiysvaatteita myydään useissa paikoissa, sillä mielestäni niitä on ollut joka puolella hoitojen aikaan. Olen tainnut kuvitella kaiken, sillä kun lähdin tutkimaan valikoimaa, päädyin lopulta lastentarvikeliikkeisiin, joissa en ole ikinä ennen käynyt. Eikä niissäkään mikään huimaava valikoima ollut, kolmet erilaiset housut vaihtoehtoina. Tavallisten kauppojen valikoima on olematon tai korkeintaan hyvin suppea. Lisäksi äitiysvaatteet ovat eräässäkin ketjuliikkeessä lastenosastolla viimeisimmässä nurkassa, eikä sinne ole mitään opastetta. Hyvin hämmentävää. Onko äitiysvaatteiden myynti salaisuus? Mikseivät ne ole naistenosastolla? Miten kotikaupunkini kokoisessa kaupungissa ei ole kunnollisia äitiysvaateliikkeitä?

No, voisihan vaatteita ommella vaikka itse. Ajattelin, että koska säästössä on paljon käsityölehtiä vuosien varrelta, niin eiköhän niistä löydy kaavoja. No… Useampi vuosikerta Modaa on säästettynä, eikä yhdessäkään ole odottavalle naiselle kaavan kaavaa. Olin aivan varma, että monessa säästämässäni lehdessä on äitiysvaatteita, muistan katselleeni niitä kaihoisasti. Kaikki muut lehdet selattuani löysin kaksi lehteä, joissa oli pari kaavaa ja yksi sellainen, jonka voisin ehkä tehdä. Jos osaisin espanjaa. Toinen näistä lehdistä on nimittäin espanjankielinen. En muista miksi minulla kyseinen lehti on. Kangaskaupan kaavakirjoista löytyy kourallinen kaavoja, ostin yhden.

Onneksi on nettikaupat. Tilasinkin jotain viehättävästä mallistosta, kolme vaatetta itseasiassa. Housut olivat melko sopivat, mutta yläosien suhteen olin arvioinut koon aivan väärin ja jouduin palauttamaan molemmat. Vaatteet olivat hillittömän isoja ennen kaikkea hartioista ja käsivarsista, jotka eivät toivottavasti kasva raskausaikana merkittävästi. Nettikaupoista vaatteiden ostaminen on aina vähän tällä tavalla riskialtista.

En osannut odottaa, että itsensä vaatettaminen olisi näin monimutkaista. Turhauttaa. Huomenna alkaa rv 16 ja joidenkin mielestä näyttää jo siltä, että olen raskaana.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s