Kutinaa ja kestoahdinko

Elelemme rv 19 alussa. Parina päivänä on tuntunut sellaista sisäistä kutinaa alavatsalla. Se on aika metkan tuntuista. Vauva siellä taitaa kutitella. Mitään isompaa monotusta en mielestäni ole vielä tuntenut, vaikka olen kyllä pyytänyt vauvaa potkaisemaan ihan kunnolla. No, vielä hän ehtii. Luulisin, että nämä kutinat ovat ensimmäisiä liiketuntemuksia.

Olen edistynyt hankintojen pohtimisessa. Todennäköisesti käyttäisimme vauvalla kestovaippoja ainakin osittain. Olen siis yrittänyt perehtyä kestovaippoihin, mutta en saa oikein otetta asiasta. Kestovaippamerkkejä näyttää olevan sadoittain. Mistä voi tietää, että mikä juuri meillä olisi hyvä? Eipä kai etukäteen mistään. Miten paljon niihin kannattaa sijoittaa rahaa ylipäänsäkään, jos malli osoittautuukin huonoksi? Ei tunnu kivalta ajatukselta hankkia kokeilukappaleita, jotta voisi todeta, miten kakka valuu lahkeeseen. Ja miten paljon niitä kestovaippoja tarvitsisi olla minimissään? Jostain luin, että voisi varautua vauhtiin 7kpl/päivässä. Yksittäisen vaipan hinta näyttää olevan n. 20€, mikä tuntuu suurelta summalta, jos niitä kannattaa ostaa esimerkiksi kolmen päivän satsi (7kpl x 3 pv = 21 ja 21 x 20€ = 420€). Kumminkin olisi mukavampi hankkia tällaisia ”intiimituotteita” pääasiassa uutena, kun enhän itsellenikään osta käytettyjä alushousuja kirpparilta. Tämä kestovaippamaailma tuottaa tietynlaista ahdinkoa minulle tällä hetkellä. Helpotusta tähän eivät tuo hassunhauskat tuotenimet tai veikeät kuosit. Mitä väliä on apinan kuvilla pyllyssä, jos tuote ei muuten toimi? Kai tällainen tuote pitäisi valita toimivuuden perusteella, mutta eihän siitä etukäteen oikein tiedä. Säästömentaliteetilla voisi tietysti itse ommella vaippoja, mutta mielummin käyttäisin energiani vaatteiden ompeluun ja neulomiseen, vaippatehtailu ei varsinaisesti houkuta. Minulla on kuitenkin kohtalaisen monta käsityöprojektia, jotka olen aiemmin haaveillut tekeväni, jos joskus vauvan saisimme. Jos meinaan ne kaikki toteuttaa, pitää pistää töpinäksi, eikä siinä sivussa juuri vaippoja syntyne. Voi voi… Pitää varmaan vain aikanaan ostaa jonkinlainen aloituskokoelma vaippoja ja toivoa parasta.


5 kommenttia on “Kutinaa ja kestoahdinko”

 1. Eräs Äiti sanoo:

  Suosittelen, et hommaat vastasyntyneelle muutamia erilaisia vaippoja ihan fiiliksellä. Älä edes yritä saada täyttä määrää ja just oikeanlaisia vaippoja. Käytettynä löytää edullisesti. Vauva kasvaa parin ekan kk:n aikana joka tapauksessa niin paljon, että se ns. alkuinvestointi on joka tapauksessa iso, vaikka vaipat sopiskin. Parissa kuukaudessa viisastut itse niin paljon, että osaat hankkia seuraavat vaipat. Meillä pojat siirtyivät m-koon taskuvaippoihin noin 4kk:n iässä ja käyttivät pitkälti niitä ihan samoja m-kokoisia vielä kuivaksi opetellessaan 1-2-vuotiaina, eli siinä välissä säästettiin toooosi paljon. Varsinkin kun isoveljen vaipat kesti vielä pikkuveljelle. Meidän pojat kasvoi toki nopsaan, mut sama pulska vauva – hoikka taapero -vaiheistus on useimmilla. Ja säästät itseäsi, kun et alkuun vaadi keneltäkään perheessä täyttä kesto-osaamista 🙂

 2. Eräs Äiti sanoo:

  Vielä käytetyistä: useimmat vaipat voi pestä (satunnaisesti) 90 asteessa, joten pitäisin niitä ihan hygieenisinä, vaikka olis kirppariltakin, kun vaan peset eka kunnolla. Vain kosteuttapitävä kangas (esim. taskuvaipat) ja villa tietysti ei kestä noin kuumaa.

 3. kettusieni sanoo:

  Ja jos läheltä löytyy kestovaippalainaamo, sen kautta pääsee helposti kokeilemaan eri tyyppisiä vaippoja, eikä tarvitse välttämättä hankkia kaikkia viittätoista sorttia ensin itselle.

  (Itse olen kyllä kerran tai pari pyöräyttänyt ihan taskuvaippojakin 90′ pesussa, eikä ne miksikään menneet. Mutta yleensä pitäydytään 60′ lämpötilassa.)

 4. Marvine sanoo:

  Joo, kaipa ne käytetytkin vaipat on ihan riittävän hygieenisiä 🙂 Meillä pitäisi olla jonkinlainen vaippalainaamo tällä seudulla. Kävin tutustumassa viikonloppuna Ruskovillan valikoimaan alustavasti. Hyvä neuvo tuo vaippojen ostaminen fiilispohjalta. Värkkäsin yhdet villavaippahousut, mutta vähän epäilyttää niiden toimivuus, lähinnä malli mietityttää. Aika hoikat reidet saa tulokkaalla olla, että ne ovat sopivat.

 5. Ainu sanoo:

  Mä oon löytänyt fb:n kirppikset. Oon nyt kestovaippakirppikseltä ostanut parit ihan käyttämättömät vaipat edullisesti. Sieltä saa myös hyvin vinkkejä, jos vain jaksaa tutustua. On tota valikoimaa tosiaan niin laajasti, että nyt kun ei vielä sitä vaipatettavaa konkreettisesti ole, niin tuntuu jotenkin lannistavan ylitsevuotavalta se eri vaihtoehtojen määrä. Ja se kaikki ”ammattislangi” oli aluksi ihan hepreaa, jos nyt vieläkään sitä ihan tajua. 😀 Oon siis mäkin vain fiilispohjalta hankkinut pienen alkupääoman ja neulonut itse myös parit villikset. Vähän tuo ajatus käytetyistä tuntuu hassulta, mutta niin varmaan monesta muustakin ensi alkuun.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s