Lisää jännitystä elämään

Eilen iltapäivällä huolestuin, että mahtaakohan tihkuttaa lapsivettä. Illasta arvelin jo, että ehkä huoli oli turha, mutta oltuani synnytysvastaanottoon yhteydessä, suositus oli kumminkin käydä siellä näytillä. Jälleen oli tiedossa illanvietto sairaalan kellarikerroksessa, toinen lyhyen ajan sisään. Ei onneksi vaikuttanut siltä, että lapsivettä olisi tullut. Muutenkin asiat olivat ihan hyvällä mallilla. Paitsi vauvan tarjonta. Se ei ollut mitenkään suuri yllätys, ettei siellä majailla lähtökuopissa pää alaspäin vielä. Vauva oli jälleen perätilassa. Vaikka menin ihan muusta syystä näytille, niin nyt on sitten sovittuna aika äitiyspoliklinikalle tarjonnan arvioon ja mahdollisen perätilan ulkokäännökseen tai synnytyksen suunnitteluun. Tämä kaikki tapahtuu reilun viikon kuluttua. Jos tässä kävisikin niin, että lapsivedet menisivät selvästi, niin ohjeena on hankkiutua vaakatasossa pylly ylhäällä ambulanssilla sairaalaan.

Mitähän ajattelisin synnyttämisestä nyt? Aika selkeästi vauvamme on suosinut tätä perätilaa tai poikkitilaa. Puolivälin jälkeen yhdessäkään ultrassa hän ei ole ollut pää alaspäin. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt synnytystä myös siitä lähtökohdasta, että tarjonta ei olisikaan ns. oikea. Vielä toki on mahdollista, että hän itse hakeutuu toiseen asentoon tai että käännös onnistuu. Vauva on aika siro, joten sikäli perätilasynnytys alakautta saattaa olla ihan mahdollinen vaihtoehto. Hmm… En hirveästi tykkää sektioajatuksesta, mutten kyllä perätilasynnytysajatuksestakaan sen enempää. Mitähän tässä onkaan edessä?


2 kommenttia on “Lisää jännitystä elämään”

 1. Laura sanoo:

  Itselläni ensimmäinen synnytys oli yllätysperätila (jalat edellä), siitä tuli kiireellinen sektio. Ja toinen lapsi syntyi normaalisti pää edellä alakautta.
  Molemmissa on puolensa. Mutta sektion jälkeen joudut todennäköisesti itse heräämöön ja vauva viedään synnytys osastolle mikä ainakin itsellenu oli paha paikka kun ajatteli synnyttävänsä normaalisti. Sektion jälkeen olisitte pääosin ainakin eri paikoissa joka ei ihan vastaa tvstä saatua ihanne kuvaa.
  Normaali synnytyksessä taas saa (jos kaikki mennyt hyvin)vauvan heti syliin ja ihan eri tavalla viettää perheenä aikaa.
  Sektion jälkeen makasin vuorokauden katetrin kanssa kipeänä vuoteessa. Normaalisynnytyksessä olo oli heti hyvä. Lisäksi sairaalassa vietettyjen päivien määrä oli sektiossa huomattavasti suurempi.
  Olen kuitenkin kuullut että perätila synnytys voisi olla jopa helpompi kuin päätarjonta. Mutta uskon että jokainen synnytys, (oli tapa sitten mikä hyvänsä) on erillainen ja koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Kannattaa elää tunti ja päivä kerrallaan niin hyvä tulee.
  Mutta, kuuntele vaistoasi ja toimi sen mukaan. Sektio ei kokemuksena ole paha kun siihen vain osaa varautua. Onhan normaali synnytyksessäkin aina se vaara että joutuu saliin kiireelisesti jolloin tuleva isäkään ei ehkä pääsisi mukaan. Olen ollut sektiota sivustakin seuraamassa ja tiedän että se on iso avaus, mutta niitä tehdään paljon päivittäin ja salissa on paljon ammattilaisia 🙂
  Onnellista loppu odotusta sinulle, ihanaa kun teidän pitkä odotus palkitaan pian 🙂

  • Marvine sanoo:

   Oli kiva kuulla kokemuksiasi! Oon antanu itseni ymmärtää, että jalat edellä on vielä hankalampi tulla kuin peppu tai peppu+jalat edellä. Sepä tässä tietoisesti asiasta päättämisessä onkin hullunkurista, että koskaan ei voi viime kädessä tietää, mitä synnytyksessä tulee tapahtumaan. No, ehkä suunnitellussa sektiossa tietää eniten etukäteen, siihen voisi ainakin varautua. Voin siis tehdä jonkinlaisen päätöksen, mutta samalla pitää varautua, että sitten voikin tapahtua jotain ihan muuta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s