Oi Mutsy Mutsy

Haluaisin täydelliset yhdistelmävaunut ja siitä on tulossa hiljalleen miltei elämää suurempi valinta. Vaunujen pitäisi olla nelipyöräiset, mennä kasattuna pieneen tilaan, runko-osaa pitäisi voida säilyttää ulkovarastossa ilman huolta pilaantuvista tekstiiliosista (mikä toisin sanoen edellyttää kovaa kantokoppaa),  pitäisi olla kevyet, helppo kasata, mukavat työntää ja ennen kaikkea niiden pitäsi olla kivan näköiset. Aika vaikea on kuitenkin tietää etukäteen, mitkä ovat muita meille tärkeitä ominaisuuksia vaunuissa. En ole varma minkälaisissa maastoissa vaunuja tulemme käyttämään. Ainakin kaupungissa ja jonkinlaisilla lenkkipoluilla, luulisin. Bussiin siis pitäisi vaunujen kanssa päästä helposti, eli mitään hillitöntä katujyrää ei kannata hankkia. Silti olisi hyvä päästä lumessakin eteenpäin. Haluaisin myös pystyä kuljettamaan vaunuissa jonkin verran ostoksia.

Olen ollut kovasti sitä mieltä, että hankkisimme Bugaboo Buffalot, jotka täyttävät pitkälti kaikki kriteerit. Kovin hyvää kilpailijaa ei ole löytynyt tähän mennessä. Vaihtoehtona olen pohtinut Gessleinin malleja F6 ja F10, mutta tykkään niistä lähinnä kovan kantokopan kera, en niinkään enää rattaina. Sama homma taisi olla Emmaljungan City Crossissa. Buffaloissa puolestaan viehättää nimenomaan ulkonäkö rattaina, mutta vaunukopan kanssa ne ovat minusta hitusen hassun näköiset. Koppa on jotenkin kovin pitkänomainen, mutta bonuksena toisaalta senkin saa taiteltua tarvittaessa kasaan. Buffaloiden pyörät ja runko miellyttävät minua kovasti kyllä toisin kuin Bugaboon Cameleonin tai Been. Olen miettinyt, että ehkäpä voisin elää tovin hieman hassun näköisen kopan kanssa, koska rattainahan niitä sitten käyttäisi pidempään. Yksi merkki, jonka olin sivuuttanut lähes täysin aikaisemmin, on Mutsy. Lähinnä olin sen sivuuttanut siitä pätevästä syystä, että se kuulostaa niin pääkaupunkiseutulaiselta. Minä en todellakaan tule olemaan mutsi, se on väärä sana minulle. Kun tällä viikolla poikkesimme lastentarvikeliikkeessä ja huvin vuoksi katselimme vaunuja, kriteeriemme perusteella meille esiteltiin näitä uusimpia Mutsy Igo-rattaita. Hämmästyksekseni oli todettava, että niissä onkin kilpailija-ainesta.

Screenshot 2013-11-07 19.41.15 Screenshot 2013-11-07 19.45.44 ’

Yllä Mutsy Igo

Screenshot 2013-11-07 19.43.33                         Screenshot 2013-11-07 19.44.34

Yllä Bugaboo Buffalo

Selkeänä etuna Mutsyn rattaissa olisi edullisempi hinta. Ne on helppo taitella kasaan ja menevät Buffaloita pienempään tilaan kasattuna. Tavaratilaan on helpompi pääsy ainakin vaunukopan kanssa, mutta toisaalta se ei ole yhtä vetoisa kuin Buffaloissa. Hieman kevyemmät nämä Mutsyt ovat, mutta sitten taas kantavuus ei ole ihan yhtä korkea. Mutsyn vaunukopan ulkonäkö miellyttää, eikä se samalla tavalla heilu kuin Buffalossa. Edelleen Buffalot rattaina vetävät hitusen pidemmän korren ulkonäöllisesti, mutta Mutsyt tulevat jo varsin lähelle. Löysin kätevän brittiläisen vaunusaitin, jossa oli mahdollista vertailla näitä merkkejä. Aika lähellä nämä monella tapaa ovat. Buffaloista on moni omistaja tykännyt. Liikkessä tietenkin kertoivat monen tykänneen näistä Mutsyn Igo-rattaistakin.

En osaa päättää. Ihan vielä ei tarvitse päättäkään. Tarkoitus olisi tilata vaunut joulukuussa ja käyttää veronpalautuksia tähän hankintaan. Kummatkohan olisivat kivemmat pidemmän päälle?


2 kommenttia on “Oi Mutsy Mutsy”

 1. Kippuralla sanoo:

  Kivat vaihtoehdot 🙂
  mutsyissä on vaan suojaton kuomu, vaikka ne kivalta näyttää :/
  Meillä on ollut kolmannella lapsella nyy emmaljungat pikkusilla eturenkailla, britaxit, buggisten näköiset beebopit ja nyt vielä phil&teds vibet. Ne on aika kivat, saa erillisen kovan kopan vauvalle, iso kääntyvä eturengas (ilmakumit), tavarakori nielee kauppakassin, kasaantuu ihan littanaan. Saa jopa sisaristuimella tuplarattaat jos tarvetta tulee myöhemmin.
  Itse ihastuin viben ulkomuotoon jo 4v sitten kun ne tuli markkinoille, näissä mahtuu nukkumaan kohta 3v hyvin jokapäivä unet.

 2. Marvine sanoo:

  Teillä onkin jo useammista vaunuista kokemusta 🙂 Onkohan nuo Vibet jotain aiempaa mallistoa, kun en enään Phil&Tedsin sivuilta löytänyt niitä? Mulla on hakusessa nelipyöräiset kärryt ensisijaisesti. Ajatuksena ne tuntuvat tukevammilta, vaikka en tiedä onko sillä käytännössä väliä. Nyt taas ajatukset ovat vahvasti kallellaan Buggisten perään, mutta vielä ei ole tilausta mistään kärryistä vetämässä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s